عفونت بعد از پروتز سینه معمولا به مدت زمان ۲۰ روز بعد از انجام عمل جراحی پروتز رخ میدهد. عفونت سینه اغلب همراه با قرمزی، تورم، افزایش یافتن حساسیت سینهها و خارج شدن ترشحاتی از محل جراحی شده است. در صورتی که متوجه این علائم شدید، حتما با پزشک معالج خود تماس گرفته و او را از وضعیت کنونی خود آگاه سازید تا پزشک بتواند پس از بررسی بهترین راهکار را به شما ارائه دهد. در اغلب موارد این عفونتها با مصرف آنتیبیوتیکهای قوی رفع میشود.
علت عفونت بعد از پروتز سینه
عفونت بعد از پروتز سینه به دلایل مختلفی صورت میگیرد. این نکته کاملا واضح است که عفونت به هیچ عنوان بدون دلیل رخ نمیدهد بلکه پیشامد آن به علت وجود یک جسم خارجی مثل پروتز در بدن شما است. در جراحی پروتز سینه پزشک متخصص به وسیله تجهیزاتی که به صورت کامل استریل شده است، نقاط مورد نیاز را به صورت کامل پاکسازی میکند. با این وجود عوامل درونی و بیرونی میتواند زمینههای بسیار زیادی را برای بروز این اتفاق ایجاد کند.
در ادامه به عنصرهای اصلی درونی و همچنین محیطی که امکان دارد در پروتز سینه تاثیر گذاشته و سبب عفونت بعد از این جراحی شوند، میپردازیم.
- چاقی و اضافه وزن
- بالا رفتن سن
- استعمال دخانیات
- رعایت نکردن بهداشت فردی
- مبتلا به بیماریهایی چون دیابت و فشار خون
- سایز سینهها
- پرتو درمانی
- رعایت نکردن رژیم غذایی سالم
عفونت بعد از پروتز سینه چه علائمی دارد؟
عفونت بعد از پروتز سینه میتواند سبب مشکلات بسیار زیادی برای فرد بیمار شود. بنابراین توصیه میشود اگر قصد انجام این عمل را دارید و یا این جراحی را انجام دادهاید، حتما نشانههای عفونت را به صورت روزانه در محل جراحی خود چک کنید. علائم اصلی این اتفاق شامل مواردی است که در زیر ذکر میشود:
- قرمز شدن ناحیه عمل
- بالا رفتن حرارت بدن
- التهاب در اطراف سینه
- داشتن حالت تهوع
- خستگی بیش از اندازه
- استفراغ
- خارج شدن ترشح از قسمت جراحی
اگر چنین علامتهایی را مشاهده کردید حتما با پزشک خود در میان بگذارید تا وضعیت شما را مورد بررسی قرار دهد.
راههای پیشگیری از عفونت بعد از پروتز سینه
افراد میتوانند با رعایت یکسری از مراقبتهای بعد از عمل جراحی از این عفونت جلوگیری کنند. به عنوان مثال آمادهسازی فردی که میخواهد تحت عمل جراحی قرار بگیرد، شستشوی کامل پوست فرد قبل از انجام عمل جراحی با کلر هگزیدین و همچنین تجویز آنتیبیوتیک به مدت زمان ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از جراحی و ادامه مصرف آن تا ۲۴ ساعت به صورت داخل وریدی تاثیر بسزایی در جلوگیری از عفونت دارد. باید این نکته را نیز یادآور شویم که فرد بیمار باید تا مدت زمان یک هفته بعد از انجام عمل جراحی آنتیبیوتیک را مصرف کرده و از پماد موپیروسین موضعی و همچنین اسکراب بدن به صورت روزانه استفاده کند.
تعویض بهموقع پانسمان و مصرف آنتیبیوتیک برای افرادی که پرتو درمانی میشوند، تا حد بسیار زیادی خطر عفونت بعد از این جراحی را کم میکند و میتواند به جلوگیری از عفونت بعد از بزرگ کردن سینه کمک نماید.
عفونت بعد از پروتز سینه چگونه تشخیص داده میشود؟
علائمی که در زیر به آن اشاره شده است نشان میدهند که فرد دچار عفونت بعد از پروتز سینه شده است:
- تب ناگهانی
- مشاهده کردن هر نوع ترشح از سینهها
- التهاب زیاد در اطراف سینه
- خستگی مفرط
- قرمزی و در بعضی مواقع تیره شدن رنگ پوست در قسمت جراحی شده
- حالت تهوعی که به استفراغ منجر شود
درمان عفونت بعد از پروتز سینه
علائم عفونت بعد از عمل پروتز سینه اشکی میتواند شامل قرمزی یا تورم در قسمت جراحی شده، درد سینه و تب بالا باشد. اگر به نظر میرسد که مصرف آنتیبیوتیک تجویز شده توسط پزشک نمیتواند به تنهایی عفونت را رفع کند، امکان دارد که پزشک جراح شما نیاز به تمیز کردن بافت عفونی داشته باشد و پروتز جایگذاری شده در سینه را به صورت کامل از سینهها خارج کند.
بعد از عمل جراحی پروتز سینه حتما باید استفاده از آنتی بیوتیکهای وریدی یا خوراکی را به صورت منظم ادامه دهید. اگر بعد از گذشت ۸ تا ۱۲ هفته بعد از مصرف آنتیبیوتیک عفونت به صورت کامل از بین رفت، در اغلب موارد فرد میتواند این جراحی را به منظور بازسازی مجدد سینهها انجام دهد.
آیا عفونت بعد از پروتز سینه خطرناک است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که بله، عفونت بعد از عمل جراحی پروتز سینه کاملا متحمل و حتی خطرناک است. این عفونت به راحتی میتواند موجب بروز مشکلات گستردهای مثل زخمهای مزمن و همچنین سلولیت سطحی پوست در قسمت سینه شود. در بعضی از موارد نیز شاهد هستیم که عفونت بعد از پروتز سینه وارد خون فرد شده و به دیگر اعضای بدن نیز آسیب میرساند. اگر چنین علائمی را مشاهده کردید حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید. عفونت پروتز سینه بعد از انجام عمل جراحی میتواند خیلی خطرناک باشد و حتی ممکن است خطرات جانی را برای افراد به دنبال داشته باشد.
از آنجایی که علائم عفونت سینه شباهت زیادی به علائم سرطان خودایمنی به نام آناپلاستیک دارد، در میان گذاشتن علائم با پزشک و انجام دادن آزمایشات مختلف تشخیصی امری حیاتی محسوب میشود. بعضی از خانمها بعد از سالها که از عمل آن ها میگذرد دچار عفونت در ناحیهای که تحت عمل جراحی بوده، میشوند.
امکان دارد باکتریها در قسمتهای اطراف بافت پروتز سینه قرار گرفته و رشد کنند. عفونتی که در ناحیه سینهها وجود دارد ممکن است به سرعت وارد خون شده و به دیگر قسمتهای بدن نیز منتقل شود. این اتفاق خطر بسیار زیادی را برای افراد به همراه دارد و باید توسط پزشک به سرعت مورد بررسی قرار بگیرد.