جراحی ترمیمی بینی

همه چیز درباره جراحی بینی ترمیمی

جراحی ترمیمی بینی شیوه‌ ای از جراحی بینی است که به رفع ایرادات و نواقصی می‌پردازد که از جراحی اولیه باقی مانده است. این جراحی تحت عناوین رتوش بینی و جراحی ثانویه بینی نیز شناخته می‌شود و معمولا در مواردی که فرد با مشکلات تنفسی ناشی از جراحی مواجه است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. میزان پیچیدگی این جراحی به هدف انجام آن بستگی دارد و معمولا در نواحی نوک بینی و تیغه آن انجام می‌شود. در ادامه این مقاله به بررسی چگونگی انجام جراحی بینی ترمیمی و مزایای آن خواهیم پرداخت. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

جراحی بینی ترمیمی چیست؟

جراحی بینی ترمیمی یک جراحی ثانویه است که به جهت رفع مشکلات باقیمانده پس از جراحی بینی اولیه انجام می‌شود. بر اساس گزارش‌ها، حدود 5 تا 20 درصد افراد نیاز به جراحی ترمیمی دارند تا تمامی مشکلات موجود در ناحیه بینی خود را از بین ببرند و وضعیت ظاهری، تناسب بینی با سایر اعضا و تنفس خود را بهبود دهند. این آمار نشات گرفته از نداشتن مهارت کافی توسط جراح و رینوپلاستی ناموفق است و عملکرد و ساختار بینی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

همه چیز درباره جراحی بینی ترمیمی

چه موقع نیاز به جراحی بینی ترمیمی است؟

جراحی بینی ترمیمی یک جراحی ثانویه است که پس از جراحی اولیه مورد تقاضا قرار می‌‌گیرد. معمولا پس از جراحی اولیه بینی و زمانی‌که فرد از ظاهر بینی خود رضایت نداشته باشد یا پس از جراحی دچار مشکلات تنفسی شده باشد، انجام این جراحی ضرورت می‌یابد. در صورت وجود چنین مشکلاتی بهتر است فرد با یک جراح متخصص مشورت کند تا شرایط او به لحاظ بالینی و سایر موارد بررسی شود. اگر پس از جراحی بینی خود با چنین مواردی مواجه شدید نیاز است تا با یک متخصص مشورت کنید:

  • مشکلات تنفسی
  • بد فرم شدن بینی
  • عدم داشتن تقارن
  •  فیبروز بینی
  • کوچک شدن بیش از حد بینی
  • افتادگی در ناحیه نوک بینی
  • نداشتن تناسب میان بینی و سایر اجزای صورت
  •  کج شدن بینی
  • وجود قوز در بینی

جراحی بینی ترمیمی چگونه انجام می‌شود؟

جراحی بینی ترمیمی به جراحی گفته می‌شود که پس از جراحی اولیه و برای رفع ایرادات بینی انجام می‌شود و هدف آن ایجاد پشتیبانی لازم از بافت بینی است. در این راستا معمولا در ناحیه نوک بینی و تیغه آن پیوند غضروف صورت می‌گیرد و افزایش استحکام شکل می‌گیرد. طی این جراحی غضروف ضعیف شده بینی با غضروفی از سایر اعضای بدن مانند گوش و دنده پیوند زده می‌شود. در بخش‌ های نرم‌ تر بینی مانند نوک بینی یا تیغه، پیوند بافت صورت می‌گیرد. بافت مورد استفاده از بافت تمپورال فاشیا است.

مزایای جراحی بینی ترمیمی

عمل ترمیمی بینی علی‌ رغم حساسیت بالایی که دارد، مزایای بسیار زیادی به همراه خواهد داشت. اصلاح مشکلات عملکردی بینی یکی از اصلی‌ ترین دلایل جراحی ترمیمی بینی است. ناهنجاری‌ های ساختاری و اختلالات تنفسی از رایج‌ ترین مشکلاتی است که با جراحی ثانویه برطرف می‌شود. تمامی این موارد موجب افزایش کیفیت زندگی افراد و افزایش اعتماد به نفس او خواهد شد. ایجاد تناسب میان اجزای صورت با بینی و ایجاد تقارن و بهبود زیبایی بینی از دیگر مواردی است که باعث افزایش تمایل افراد نسبت به انجام این جراحی می‌شود.

در صورتی‌ که اصلاح ساختار بینی به درستی صورت گیرد، موجب می‌شود فرد خواب راحت‌ تری داشته باشد و مشکلاتی نظیر خرخر و انسداد بینی از بین برود. از طرفی افزایش رضایت فرد از ظاهر خود باعث بهبود کیفیت ارتباطات و روابط اجتماعی او خواهد شد.

چه مدت بعد از جراحی بینی اولیه می‌توان جراحی بینی ترمیمی انجام داد؟

انتخاب زمان مناسب برای جراحی ترمیمی بینی از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا مستقیما نتیجه جراحی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. معمولا انجام این جراحی به زمانی منتقل می‌شود که تورم بینی به‌ طور کامل از بین رفته باشد.

باید توجه داشت که فرد زمانی مجاز به انجام این جراحی است که دوران نقاهت خود را به شکل کامل سپری کرده باشد و ظاهر بینی او پس از جراحی اولیه به ثبات رسیده باشد. در این شرایط می‌توان راجع به فرم نهایی بینی نظر داد و لزوم انجام این جراحی را بررسی نمود. در صورتی که نیاز باشد، پزشک مجددا به انجام مجدد این جراحی اقدام خواهد کرد. بازه زمانی استاندارد مناسب برای انجام این جراحی معمولا  یکسال پس از جراحی اولیه در نظر گرفته می‌شود.

تکنیک‌های جراحی بینی ترمیمی

جراحی بینی ثانویه مانند جراحی اولیه به دو شکل باز و بسته انجام می‌شود. انتخاب روش مناسب برای ایجاد فرم مطلوب در ناحیه بینی توسط پزشک انتخاب می‌شود. در جراحی باز یک برش در پل پوستی بین سوراخ‌های بینی ایجاد می‌شود و پوست بینی بالا زده می‌شود. طی این جراحی تغییرات ساختاری در بینی انجام می‌‌شود و بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می‌گیرد. پس از انجام تغییرات لازم، ناحیه برش زده شده به کمک بخیه بسته می‌شود و اسپلینت یا گچ روی بینی قرار می‌گیرد.

در جراحی بسته تنها برش‌های داخلی با هدف اعمال تغییرات جزئی در بینی ایجاد می‌شود. در این جراحی تغییرات به شکل سطحی و کاملا جزئی است و اغلب آن را با بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی انجام می‌دهند.

تفاوت جراحی بینی ترمیمی با جراحی بینی اولیه چیست؟

جراحی بینی معمولا نیاز به دستکاری بیشتری دارد و در بیشتر موارد افراد واکنش‌ های بیشتری مشاهده می‌کنند. این واکنش‌ ها به دلیل تغییرات اساسی در بافت‌ های داخلی بینی بوده و به دلیل پیچیدگی بالاتر این جراحی است. زمان بهبودی پس از این جراحی برخلاف دوران نقاهت جراحی بینی اغلب بالاتر است، زیرا پزشک مستقیما بافت‌ های آسیب دیده را دستکاری کرده و تغییر می‌دهند و برای مشاهده نتایج آن لازم است صبر بیشتری داشته باشید. این دوره برای افرادی که پوست بینی آنها نازک است معمولا بین 6 تا 12 ماه و برای افرادی که پوست بینی آنها ضخیم است در حدود 2 سال به طول می‌انجامد.

جراحی بینی ترمیمی چیست؟

آیا جراحی بینی ترمیمی دردناک‌ تر از جراحی اولیه است؟

با وجود اینکه جراحی ترمیمی بینی نسبت به جراحی اولیه دارای حساسیت بیشتری است، اما نمی‌توان گفت دردی که بیمار طی این جراحی حس می‌کند بیشتر از جراحی اولیه است. عموما بیمار طی هر دو جراحی تحت بیهوشی قرار می‌گیرد و طی جراحی دردی حس نمی‌کند. در صورتی که برای انجام این جراحی، متخصص مجرب انتخاب کرده‌ اید نگران درد آن طی جراحی و در دوره نقاهت نباشید.

آیا می‌توانم فرم بینی خود را در جراحی ترمیمی به طور کامل تغییر دهم؟

ماهیت جراحی ترمیمی بینی، رفع ایرادات ناشی از جراحی اولیه بینی است که در بیشتر موارد نتایج ایده‌ آلی را برای فرد به ارمغان می‌آورد. برای انجام تغییرات کلی فرم بینی در جراحی ترمیمی لازم است با پزشک خود مشورت کنید؛ زیرا ممکن است نیاز به پیوند بافت و غضروف وجود داشته باشد. برای انجام این جراحی با هدف ایجاد تغییرات کامل بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید تا راهنمایی دقیق‌ تری برای انجام این جراحی ارائه دهند.

آیا جراحی ترمیمی پیچیده‌تر از جراحی اولیه است؟

معمولا جراحی ثانویه پیچیدگی بیشتری نسبت به جراحی اولیه دارد، زیرا در جراحی اولیه تغییرات بر روی بافت سالم اعمال می‌شود، اما در جراحی ثانویه تغییرات لازم بر روی بافت‌های آسیب دیده انجام می‌شود. زمان لازم برای انجام جراحی ترمیمی بیشتر است و نیاز به دقت و مهارت بالایی از سوی جراح دارد. عملکرد صحیح جراح طی این جراحی تاثیر بسیار زیادی در نتیجه نهایی و رفع ایرادات موجود خواهد داشت.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *